Apparatuur

Topkwaliteit keukenapparatuur
Naast onze ruime keuze aan keukens, bieden wij u natuurlijk ook een uitgebreide keuze aan keukenapparatuur van de bekende topmerken. Afzuigkappen, ovens, kookplaten, combi-magnetrons, stoomovens, koelkasten etc. Bij Voortman Keukens vindt u altijd de laatste trends en de nieuwste uitvoeringen op apparatuurgebied: zo verkopen we steeds meer apparatuur met AAA labels die heel water- en / of energiezuinig zijn.
 

Apparatuur Merken
Koken op Gas

koken op gas

Nederlandse gezinnen én professionals koken nog steeds het liefst op gas. Het is vertrouwd, makkelijk te regelen en snel warm. Niet voor niets treft men in de keukens van restaurants bijna altijd gasfornuizen aan, al bewijzen sommige toprestaurants tegenwoordig dat het zeker ook anders kan. Als antwoord op het feit dat de plaat onder de gasbranders lastig schoon te maken is, werd het gas-op-glas-systeem geïntroduceerd. Hierbij zijn de gasbranders op een vlakke, makkelijk te reinigen, glasplaat geplaatst.

Koken op Inductie

Inductie koken

Inductie koken is de veiligste energievorm van koken, het magnetische veld onder de glasplaat verwarmt direct en uitsluitend de omtrek van de pan, het niet bedekte deel van de kookzone wordt dus niet verwarmd. Zonder enige vorm van warmteverlies is inductie koken de meest efficiënte en controleerbare manier van koken. Dit levert bij het inductie koken de onovertrefbare efficiëntie van 90% ten opzichte van 60% op keramisch en 50% op gas. Deze energiebesparende manier van inductie koken is niet alleen goed voor het milieu, maar inductie koken is ook aantrekkelijk voor uw portemonnee.

Afzuigers

afzuigen

Geen keuken kan zonder goede ventilatie‚ u zit tenslotte niet te wachten op kookluchtjes. Zeker met de huidige trend van open keukens is het belangrijk dat de afzuigkap zo geruisloos mogelijk is. Bijzondere vormen en kleuren doen hun intrede. Voortman Keukens helpt u bij het maken van de juiste keuze.

Koelen en Vriezen

Koelen & vriezen

Inbouw of vrijstaand, groot of klein? Op het gebied van koelen en vriezen is het belangrijkste item: ruimte en energie. Oudere koelkasten en vriezers zijn vaak echte energievreters. De nieuwste modellen zijn aanzienlijk zuiniger; ze zijn minder milieubelastend en drukken de energierekening. Naast het A-label, bestaan inmiddels ook het A+ en A++ label.

Vaatwassers

afwassen

Met de hand afwassen of toch een vaatwasser? Vrijwel alle keukens hebben tegenwoordig een vaatwasser, logisch want de nieuwste vaatwassers zijn erg zuinig met water én stroom. De tijd dat handmatig afwassen zuiniger was is hiermee definitief voorbij, zo heeft u ook geen last meer van die vuile vaat op het aanrecht.

Stoom Oven

stomen

De stoomoven staat inmiddels hoog op menig verlanglijstje bij de aankoop van een nieuwe keuken. Koken met een stoomoven is snel, gezond en smakelijk. Bij het koken met stoom verdampt door verhitting water in stoom. Omdat de gerechten niet rechtstreeks met water in aanraking komen blijven voedingsstoffen, vitamines, mineralen en kleur en vorm goed bewaard.

Pitt Cooking

PITT® COOKING

PITT cooking is de nieuwe kooksensatie. Dit unieke concept geeft een prachtige exclusieve uitstraling aan uw nieuwe keuken. De gasbranders zijn volledig geïntegreerd in het werkblad en kunnen naar wens op verschillende wijzen gepositioneerd worden. Met PITT Cooking krijgt koken een volledig nieuwe dimensie.

Magnetrons

Magnetrons

Koken is een attractieve bezigheid onder de huishoudelijke taken, maar helaas heeft men vaak er de minste tijd voor. Koken met de magnetron heeft een aantal voordelen, wat het koken makkelijker maakt. Met een combimagnetron heeft u de beschikking over een combinatie van een magnetron en oven. Een combimagnetron beschikt over meer functies dan een solo magnetron, namelijk als extra functies: Grill, Bak, Stoom, Hetelucht en Crisp.

Ovens

Ovens

Voor de echte kookliefhebber gaat er niks boven de conventionele bakoven die verwarmt, kookt, bakt en/of grillt. Doordat de hele oven gelijkmatig verwarmd wordt, kunnen er meerdere gerechten tegelijk klaargemaakt worden. De zogenaamde panoramaopstelling (naast elkaar ingebouwd) is tegenwoordig erg populair.